Un bărbat din Ibănești s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii mureșeni l-au depistat transportând aproape 16 mc de lemn, fără documente legale. În plus, oamenii legii au confiscat lemnul, dar și mijlocul de transport în valoare de 15.000 de euro.

Polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică , împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat, luni, o acțiune pe linia prevenirii faptelor ilicite din domeniul silvic.

În urma activităţilor desfăşurate, în Ibănești a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un autocamion cantitatea de 15,8 mc lemn rotund, fără documente legale de însoțire.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum mai mare de 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.

De asemenea, a fost dispusă măsura confiscării faţă de cantitatea de 15,8 mc material lemnos ( lemn rotund), în valoare de 15.000 lei, iar autocamionul în cauză, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Foto: IPJ Mureş