Imagini halucinante, filmate în plină zi. Când crezi că le-ai văzut pe toate, îţi apare un piton în faţă, la Mall, chiar la coadă la McDonald’s.

Un bărbat cu un piton enorm încolăcit pe el a intrat în local şi a comandat calm ceva de mâncare. Nu la fel de liniştiţi au fost ceilalţi clienţi, care s-au grăbit să dispară din zonă. Mândru de ispravă, stăpânul şarpelui a postat filmarea pe TikTok, iar acum este anchetat de poliţişti.

Peste un milion şi jumătate de vizualizări au strâns în mai puţin de 24 de ore imaginile.

Bărbatul care se plimba cu pitonul pe umeri susţine că reptila este a prietenului cu care ieşise la plimbare şi care îl filma. Niciunul nu consideră incidentul periculos.

Ovidiu Sima: „E animal de companie, se poate ieşi cu el în public, oriunde. Nu e periculos, niciodată nu a muşcat pe nimeni.”

Biologii îl contrazic
Pitonul poate să devină agresiv dacă nu stă în mediul lui natural, la peste 20 de grade Celsius.

Szánthó János, director grădina zoologică Târgu Mureș: „Aceşti şerpi acţionează în secunde, deci poate că e blând cu stăpânul lui, dar în fiecare secundă poate să atace. Are o putere enormă. Dacă e un caz nefericit, poate să îl prindă în jurul gâtului”.

Filmarea care a apărut în social-media a strâns zeci de mii de reacţii, dar a atras şi atenţia autorităţilor.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Poliţiştii din cadrul biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu urmând a fi efectuate verificări împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş în vederea clarificării tuturor circumstanţelor legale incidentului în cauză”.

Sursa: observatornews.ro / Foto: captură video