În noaptea de 11 spre 12 aprilie poliţiştii din Zau de Câmpie au prins în flagrant delict doi bărbați și un minor, în timp ce ar fi tăiat și încercat să sustragă peste 500 de metri de cablu telefonic, de pe raza comunei Papiu Ilarian.

„În această dimineață, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat trei percheziții, în Șăulia, la locuințele acelorași persoane, cercetate în cadrul unui alt dosar penal, de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 5/6 aprilie 2023, cei în cauză ar fi sustras 350 metri de cablu telefonic, de pe raza localității Sânpetru de Câmpie, cauzând un prejudiciu de aproximativ 9.000 de lei.

Totodată, cei trei sunt bănuți că, în noaptea de 9/10 aprilie a.c., ar fi săvârșit alte două furturi de cablu telefonic, de pe raza comunei Papiu Ilarian, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei.

Ca urmare a activităților investigativ-operative derulate, precum și cu sprijinul polițiștilor Secției 2 Poliție Rurală Band, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu au reușit să identifice persoanele bănuite de săvârșirea faptelor, respectiv doi bărbați, de 25 și 35 de ani și un minor, din Șăulia.

În cadrul celor trei percheziții derulate, au fost identificate și ridicate, în scopul continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes în cauză. Cei trei au fost conduși, cu mandat, la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat de polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, bărbații de 25 și 35 de ani, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, pentru furt calificat”, se arată într-un comunicat al IPJ Mureş.

Perchezițiile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și a luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Foto: IPJ Mureș (colaj)