Scroafele de mistreț fată anual între 4 și 6 purcei pe care îi alăptează până la vârsta de 3 – 4 luni, femelele fiind foarte protective cu puii lor. Femelele trăiesc în cârduri împreună cu purceii şi godacii (purcel până la un an), fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne, numite şi „scroafe conducătoare”. Masculii tineri sunt acceptaţi în cârduri până la vârsta de un an, iar cei maturi sunt solitari.

Sursa: Facebook Regia Nationala a Padurilor – Romsilva / Foto: captură video