Companiile pot acorda beneficiile extrasalariale și sub forma tichetelor cadou pentru Paște. Angajatorii preferă cel mai mult să le ofere sub forma tichetelor de masă sau cadouri în bani.

Valoarea poate ajunge și la 300 de lei și se poate echivala cu pachete-cadou, tichete de masă sau banii propriu-zis. În cazul în care această sumă e depășită, angajatorul trebuie să plătească impozit pe sumele oferite.

Începând din luna februarie 2023, angajatorii pot include în lista beneficiilor extrasalariale neimpozabile şi abonamente pentru practicarea sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Un proiect de lege depus în Parlament prevede că tichetele ar putea fi acordate şi în format virtual, nu doar electronic pe suport fizic.

”Cardul virtual poate fi folosit prin instalarea pe un dispozitiv mobil, aşa cum se întâmplă în prezent cu cardurile virtuale oferite de bănci. Vor putea fi utilizate mult mai uşor online, vor putea fi alimentate pentru diverse beneficii fără costuri şi mult mai uşor, nu va mai fi nevoie sa fie distribuite sau ridicate de fiecare dată de către beneficiari”, arată deputatul PNL Maria Gabriela Horga.

Foto: caracter informativ (colaj)