Primăria Târgu Mureş a anunţat, marţi, înlocuirea operatorului de salubrizare stradală, în urma unei licitaţii organizate în regim de urgenţă, după ce a reziliat contractul cu firma Brantner Servicii Ecologice pentru nerespectarea graficului de curăţenie a oraşului.

Primarul Soós Zoltán a semnat contractul cu S.C. Sylevy Cleaning S.R.L., câştigătoarea licitaţiei în regim de urgenţă pentru serviciul de salubrizare stradală şi că ordinul de începere va fi dat imediat după finalizarea procedurilor conexe.

Durata contractului este de 12 luni.

Municipiul Târgu Mureş a decis, în luna decembrie 2022, rezilierea contractului şi cu operatorul de salubrizare stradală, Brantner Servicii Ecologice, şi reluarea licitaţiei pentru desemnarea altei firme, după ce localnicii s-au plâns de faptul că programul de curățenie nu era respectat.

De asemenea, tot în luna decembrie 2022, Adunarea Generală a ADI Ecolect Mureş a decis rezilierea contractului cu Brantner Veres SA, care avea responsabilitatea colectării deşeurilor menajere în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Târgu Mureş, în urma nerespectării graficului de colectare a gunoiului.

Foto: caracter informativ