Trei români au fost răniţi, dintre care unul grav, în accidentul în lanţ produs, ieri, pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Ministerul Român de Externe.

În total, peste 30 de persoane au fost rănite în carambolul care a avut loc din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea. Un bărbat de 44 de ani a murit, alte două persoane erau în stare critică, 12 erau rănite grav și 25 au suferit leziuni, a comunicat Poliția din Ungaria. Printre răniți sunt și copii. Printre ei sunt şi trei români, iar Ministerul de Externe de la Bucureşti spune că unul dintre cetăţeni se numără printre răniţii grav. Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai acestora, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări.

Cum s-a petrecut accidentul
Imagini filmate de camera de bord a unui camion și postate de o comunitate online a șoferilor români arată impactul devastator. În momentul în care a intrat în coliziune, viteza camionului era de 90 km/h.

Potrivit Poliţiei ungare, din cauza unei furtuni de praf care a redus, brusc, vizibilitatea, un camion ar fi deviat pe contrasens, ciocnindu-se de alte maşini. În uriaşul accident în lanţ care s-a produs pe autostrada M1, pe sensul de ieşire din Budapesta, la kilometrul 30, în direcţia Győr, au fost implicate cinci camioane şi 37 de autoturisme. 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina unui camion au ars complet.

Pompieri, medici de pe ambulanţă şi poliţişti au intervenit în număr mare la locul accidentului, unde a fost nevoie şi de trei elicoptere pentru a stinge flăcările care au cuprins autovehiculele.

Sursa: alba24.ro / Foto: Police.hu