Un taximetrist din Cluj-Napoca, ce a refuzat să transporte o femeie de etnie maghiară, a fost amendat cu 500 de lei, relatează MonitorulDeCluj.

Incidentul s-a petrecut pe 28 februarie, a povestit Margit Kerekes pe grupul de Facebook „Reclamații Taxi Cluj-Napoca”.

„Azi 28.02.2023 ora 18.33. taximetristul Nr ..CJ 75 LAY care vedeți pe poză a refuzat cursa, spunând în p… m….și m-a insultat verbal, a spus că bozgoroaicele nu transportă! Altădată să pună afiș pe mașina CJ 75 LAY…transport de naționalitate!”, a scris Kerekes.

Primarul Emil Boc a declarat la un post de radio că a aflat despre acest incident, iar taximetristul a fost sancționat cu amendă de 500 de lei pentru comportamentul său.

„Gestul acelui taximetrist nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj și vreau să nu generalizăm acest tip de atitudine la toți taximetriștii, pentru că ar fi nedrept. Acesta trebuie tratat ca un gest izolat, pe care nu îl tolerez și nu îl accept, de aceea l-am sancționat cu 500 de lei și cu următoarea ocazie vom recurge la retragerea sau suspendarea autorizației de taxi. Legea spune că trebuie să dai gradual sancțiunile (…) Nu trebuie tolerate gesturile acestea, orașul acesta are o dimensiune europeană”, a spus Boc.

Sursa: greatnews.ro / Foto: Reclamații Taxi Cluj-Napoca