Accident deosebit de grav în județul Alba, unde două minore au pornit cu mașina prin oraș și chiar au vrut să ajungă într-o comună, pe un drum judeţean. După o curbă, maşina s-a răsturnat. Maşina a fost grav avariată în accident, iar fetele au rămas încarcerate. Adolescenta care a condus maşina a fost preluată de un elicopter SMURD şi dusă de urgenţă la spitalul din Târgu Mureş. Nu era conştientă la sosirea salvatorilor.

Cele două adolescente au 15, respectiv, 16 ani, și sunt din orașul Sebeș. Cea mare a profitat că părinții nu erau acasă și a luat mașina familiei, pentru o tură prin oraș. Şi-a chemat şi prietena şi au trecut prin centrul oraşului Sebeș, apoi au pornit spre Daia Romană, pe un drum județean. După o curbă, însă, fata nu a mai putut controla maşina, care a sărit peste un cap de pod şi s-a răsturnat.

Plutonier Călin Rad, ISU Alba: „Am găsit două persoane, una era încarcerată în stare de inconștiență, una era conștientă, ieșită din mașină. Am făcut manevrele de descarcerare, am extras victima încarcerată, am predat-o la echipajul SMURD”.

Tânăra de la volan s-a rănit foarte grav şi a fost chemat un elicopter SMURD care a dus-o la Târgu Mureș.

Mădălina Crișan, purtător de cuvânt IPJ Alba: „Din primele cercetări, a rezultat că o tânără de 16 ani, din Sebeș, în timp ce conducea fără permis, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma accidentului, tânăra de 16 ani a suferit leziuni corporale și a fost prelaută de elicopterul SMURD, iar pasagera de 15 ani a fost transportată la spital”.

În aceeaşi zonă s-au produs de-a lungul timpului mai multe acidente grave. Stau mărturie crucile de la marginea drumului. Ancheta polițiștilor urmează să stabilească ce s-a întâmplat. În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis.

Foto: alba24.ro