Organizația „Salvați Copiii” solicită Ministerului Educației o evaluare a stadiului implementării normelor metodologice privind constituirea grupurilor anti-bullying în școli și elaborarea unei strategii naționale de respectare a legii. Cerința vine în contextul Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Școli.

Fenomenul agresiunilor fizice sau morale a luat amploare în unitățile de învățământ. Datele oficiale arată pentru anul trecut o creștere cu aproape o treime a situațiilor de bullying sesizate, față de anul școlar 2020 – 2021. Cu aproape 11.000 de situații de bullying constatate, Asociația „Salvați Copiii” atrage atenția că, în realitate, fenomenul este mult mai grav.

O analiză recentă arată că umilirea în școală ori în clasă și perpetuarea acesteia în mediul online afectează emoțional, an de an, sute mii de elevi. Aproape jumătate dintre elevi devin victime ale situațiilor de violență fizică și de amenințare sau umilire, 82% asistă în calitate de martori, iar aproape o treime recunosc că au fost agresori, se precizează într-un comunicat.

Foto: Salvati Copiii Romania