Câteva zone mai vechi din Târgu Mureș suferă din cauza unor plantări necontrolate făcute de către locatari în urmă cu zeci de ani, sute de arbori fiind plantați haotic, fără avizul vreunui specialist.

Este și cazul zonei cunoscută ca ”Tudorul Vechi”, de unde s-au făcut nenumărate solicitări de tăieri la arbori care amenință siguranța locatarilor, dar și pentru toaletări, deoarece unii copaci au crescut cu 4-5 metri deasupra blocurilor.

Unii specialiști spun că, văzută de sus, cu drona, zona Tudorului Vechi nu pare a fi cartier de blocuri, din cauza vegetației abundente, ci zonă împădurită. De asemenea, specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului ne informează că doar anumite specii de arbori trebuie plantate în orașe, iar brazii sau molizii nu se află printre ei.

Edilii locali au respins în mod repetat la ultimele ședințe de Consiliu Local alocarea de sume de bani pentru toaletări în Târgu Mureș, acestea fiind chiar sistate timp de un an de zile la solicitarea unor ONG-uri, nemulțumite că astfel se distrug cuiburile de ciori.

Dacă vor fi bani anul acesta pentru a angaja firme specializate la toaletări, consilierii locali vor lua o decizie la începutul lunii viitoare.

Administrația serelor și zonelor verzi din Târgu Mureș lucrează, între timp, în alte zone ale orașului, de asemenea cu probleme. Sunt însă doar două echipe de lucru, iar termenul până la care se mai pot face astfel de lucrări este începutul lui aprilie.

Citește mai mult AICI.

Sursa: radiomures.ro / Foto: caracter informativ