Poți vinde bani pentru sume mai mari decât valoarea lor nominală. Depinde ce fel de monede sau bancnote ai acasă și ce poți expune la vânzare. Astfel de bani sunt de interes pentru colecționari, în mod deosebit. Sunt asociați cu diferite momente sau perioade din viață, definite de detaliile vizuale de pe fațetele lor.

Este posibil să câștigi bani din vânzarea de monede și bancnote. Nu este, însă, un proces ușor. Multe dintre monedele interesante și de colecție, care nu mai sunt în circulație, sunt rare și nu se vând atât de ușor pe cât te-ai putea aștepta.

Există, totuși, o bancnotă din România care se poate expune la vânzare la o sumă importantă de bani. Vorbim despre aproape 10.000 de lei. O româncă a scos la vânzare o bancnotă de 500 de lei, pe care o vinde cu o sumă de 9.000 de lei, echivalentul a aproximativ 2.000 de euro.

Bancnota de 500 de lei nu este una oarecare, însă nici nu este foarte veche. O poți găsi și tu, probabil, prin sertarele vechi ale dulapurilor din casă.

Potrivit anunțului expus de românca mai sus citată, hârtia din care a fost realizată datează din perioada anilor 1876-1957. Designul bancnotei este rar și, totodată, deosebit, prezentând capul celebrului sculptor Constantin Brâncuși.

Sursa: playtech.ro / Foto: colaj