Un luptător de MMA (arte marțiale mixte) din Târgu Mureș a fost reținut de polițiști după ce a încercat să își rupă brățara de monitorizare, montată în urma unor violențe în familie.

Dispozitivul a transmis însă imediat alerta către oamenii legii, care au intervenit de urgență şi i-au bătut omului la ușă. Bărbatul a devenit agresiv și amenința că își pune capăt vieții.

Soția bărbatului a fost cea care, după un episod violent, a cerut ajutorul polițiștilor. A reușit să obțină un ordin de protecție, dar la numai o zi după ce omului i s-a montat brățara electronică de supraveghere, el a încercat să facă tot posibilul să scape de ea. Doar că intenția a fost imediat semnalizată sistemului informatic de monitorizare.

Aurica Săbău, purtător de cuvânt IPJ Mureș: “Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și că acesta se manifesta agresiv.”

În final, bărbatul a fost evaluat psihiatric şi a avut, într-un fel, câştig de cauză, pentru că a scăpat de brăţara electronică. Doar că a fost arestat preventiv pentru 30 zile, întrucât nu s-a supus ordinului de protecţie şi tuturor regulilor impuse de lege.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video