În cadrul unei acțiuni menite să protejeze fondul forestier național, duminică, 15 ianuarie, în zona localității Petelea din județul Mureș, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au auzit sunet de drujbe și au observat copaci mari căzând.

S-au apropiat și au surprins în flagrant mai multe persoane ce tăiau, fără drept, arbori din fondul forestier național. Jandarmii au intervenit și le-au solicitat să se oprească, însă bărbații nu s-a supus somațiilor verbale, fugind spre localitate, prin urmare unul dintre subofiţeri a executat foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare. În urma uzului de armă nu au rezultat victime sau pagube materiale. În urma intervenției, o persoană a fost reținută de către forțele de ordine.

„Colegii noștri au constatat și confiscat la fața locului: mai mulți arbori tăiați din speciile carpen și stejar cu diametrele între 40 și 60 de cm, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 9.000 lei, mai multe moto-fierăstraie abandonate în pădure și vehiculele. S-au întocmit actele de sesizare penală pentru infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și au fost înaintate organelor de poliție, pentru continuarea cercetărilor. Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice în perioada următoare. Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei ori când situația o impune!”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Sursa: Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș