Echipajele ISU Bistriţa-Năsăud au reluat ieri căutările tânărului de 22 de ani dispărut în apele Lacului Colibița, după ce s-a răsturnat sâmbătă după-amiază cu o bicicletă pe care se aflau doi prieteni, toți din Mureș. Din cei trei, doi au ajuns singuri la mal, însă al treilea este încă de negăsit.

Potrivit pompierilor bistrițeni, tânărul este căutat inclusiv cu un sonar profesionist. “Misiunea este realizată în sistem integrat, ISU Bistrița – Năsăud a direcționat la locul solicitării, încă de la primele ore ale dimineții, un echipaj de pompieri cu barca, un echipaj de scafandrii, precum și un echipaj SMURD. De asemenea, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Criminalistic, precum și jandarmii Postului Montan de Jandarmi Colibița acționează în sprijin, pentru găsirea tânărului. Suplimentar, căutările se realizează și cu un sonar profesionist de catre doi pompieri aflați în timpul liber”, a transmis ieri ISU Bistrița-Năsăud.

Mihai, Adelin şi David au între 18 şi 22 de ani şi sunt prieteni buni. Când David, plecat în Spania, s-a întors în ţară, cei trei au vrut să sărbătorească evenimentul printr-o escapadă la munte. Au ales lacul Colibiţa unde au închiriat o cabană. Sâmbătă, în jurul orelor 16.00, băieţii au luat o hidrobicicletă şi au ieşit pe lac. După doar o jumătate de oră, ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar tinerii au căzut în apă. Adelin şi David au reuşit să ajungă teferi la mal. Mihai, însă, care nu ştia să înoate, nu a mai ieşit la suprafaţă. Din spusele martorilor, se pare că nici unul dintre tineri nu purta vestă de salvare. “Uitându-mă pe lac, cu binoclu, îi vedeam cum aruncau sticle de pe hidrobicicletă, aruncau în apă. Îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricou, toţi trei”, spune un martor.

Primul care a observat hidrobicicleta răsturnată şi a sărit în ajutor a fost chiar un pompier care se afla în timpul liber. “Am observat o hidrobicicletă cu flotoarele în sus, iar două persoane înotau spre mal. Am întrebat: “Câţi aţi fost?” Au spus 3. “Unul unde este?” Şi au făcut semn că a intrat la fund”, spune pompierul.

“Nici acum nu-mi vine să cred că a murit. Sunt încă şocată. Am vorbit şi cu Adelin, cu băiatul care a fost acolo şi mi-a zis că a încercat să-l tragă afară din apă, dar s-a panicat maxim”, spune o prietenă de-a victimei.

Poliţiştii spun că ambarcaţiunea nu se putea închiria în această perioadă. Tinerii au găsit hidrobicicleta la mal şi au decis să se plimbe cu ea. Anchetatorii încearcă să stabilească acum de ce s-a răsturnat şi ce s-a întâmplat în secundele imediat următoare.

Sursa: observatornews.ro / Foto: colaj captură video