La data de 05.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpați au deținut și vândut consumatorilor majori și minori din județele Brașov și Mureș substanțe cu efect psihoactiv (3-CMC). La data de 05.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au pus în aplicare 20 de mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării diferite cantități de 3-CMC și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei.

La data de 06.01.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă a celor 3 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de judecător. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Foto: diicot.ro