Mureşenii sunt invitaţi joi, 8 decembrie de la ora 16.00, în Piața Teatrului din Târgu Mureș pentru a lua parte la cel mai mare festival de colinde.

Evenimentul va reuni grupuri de colindători din mai multe judeţe, cât și două dintre cele mai importante manifestări, care au în prim plan colindele, iar mureşenii sunt aşteptaţi să ia parte în număr cât mai mare.

„Asociaţia Culturală „Doruri Mureşene”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş organizează, ca în fiecare an, un concert de colinde extraordinar, respectiv „Din bătrâni se povesteşte…” şi festivalul „Florile Dalbe, Flori de Măr”. De data aceasta, mi-am propus mai mult decât un festival, mi-am propus să depăşim un record naţional, respectiv vom cânta, vom interpreta peste 1000 de voci, colindul „Deschide uşa, creştine. În cadrul festivalului, vor fi prezenţi atât copiii de la grădiniţe, şcoli, cât şi tineri din licee şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie, alături de Grupul Vocal Maris şi grupuri vocale profesioniste, dar şi de amatori din tot judeţul Mureş, din judeţele Harghita, Covasna şi Sibiu. Vom avea, desigur, alături de noi, şi reprezentanţii mai multor confesiuni creştine şi, de asemenea, ne bucurăm de prezenţa unor artişti populari mureşeni consacraţi. Invit şi pe această cale, toţi mureşenii să fie prezenţi în Piaţa Teatrului, în 8 decembrie, începând cu orele 16.00” spune Costi Dumitru – manager proiect.

Sursa: glasulvailor.ro