Legea prin care se va ține evidența electronică a persoanelor care intră în sălile de jocuri de noroc a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ a fost inițiat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Potrivit actului normativ, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”.

De asemenea, se vor întocmi baze de date cu persoanele AUTOEXCLUSE şi indezirabile.

Leges se referă la completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

La momentul în care a fost adoptată de Parlament, deputatul de Alba Florin Roman preciza că ”legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poata proteja copiii de acest ”.

Actul normativ a fost aprobat în octombrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Foto: caracter informativ