Peste 120 de percheziţii au avut loc, miercuri în toată țara, în săli de jocuri de noroc și la domiciliul unor suspecți într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și distrugere. Gruparea condusă de doi fraţi deţinători ai unei reţele de cazinouri acţiona încă din 2018, spun procurorii, pe trei paliere şi viza, printre altele, descurajarea competiţiei, alţi propietari de săli de jocuri sau pariuri erau împiedicaţi să îşi deschidă sau să își extindă afaceri în apropierea cazionurilor protejate.

Activitatea grupării s-a extins din Capitală în mai multe județe. 40 de persoane au fost conduse la audieri. Acuzațiile vizează șantajul, lipsirea de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

“În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, miercuri.

Acţiunile au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

“Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arată sursa citată.

Foto: caracter informativ