Românii ar putea să-și cumpere centrale de apartament, prin programul ”Rabla”. Inițiativa a fost discutată în coaliție, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Pe parcursul weeekendului, într-o intervenție la Prima TV, ministrul Energiei a detaliat modul în care reușește el să facă economie la energie. În același context, a recomandat românilor să-și schimbe centrala termică și a promis că aceste echipamente foarte importante vor fi incluse în Rabla pentru electrocasnice. Astfel, vei primi un voucher pentru a-ți înlocui cel mai mare consumator energetic din locuință.

„Le-am recomandat românilor, cei care îşi permit, să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante.

Împreună cu ministrul Mediului, în coaliţie, am stabilit, e vorba de programul Rabla pentru electrocasnice, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi, pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a declarat Virgil Popescu, la Prima TV.

Dacă această inițiativă va fi aplicată, românii vor putea să-și schimbe cu ajutorul banilor de la stat, centrala termică de apartament cu alta mai performantă.

A doua sesiune a programului ”Rabla pentru electrocasnice” începe azi, 21 noiembrie. Prin acest program se pot cumpăra, în sesiunea de toamnă, mașini de spălat, frigidere, laptopuri, tablete, uscătoare de rufe, aspiratoare.

Foto: caracter informativ