Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a declarat, luni seara, că în urma consultării cu primarii din zona 2 a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ, care cuprinde 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Târgu Mureş, s-a decis începerea procesului de reziliere a contractului recent atribuit prin licitaţie companiei de salubritate Brantner Veres SA, după ce s-au constatat sincope în ridicarea gunoiului.

„Astăzi, în discuţiile avute cu primarii am decis să începem procesul de reziliere a contractului cu Brantner Veres SA. Asta nu înseamnă că se reziliază de mâine, de poimâine, ci că vom începe demersurile pentru rezilierea acestui contract (…) După notificarea de reziliere, compania are dreptul ca în 30 de zile să remedieze deficienţele semnalate, iar în cazul în care nu poate, atunci va fi reziliat de drept (…) În cazul în care această situaţie va persista, voi cere convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să încercăm să analizăm şi din perspectiva unei situaţii de urgenţă, deoarece aceste mormane de deşeuri care sunt în aceste cartiere şi în acele localităţi nu pot fi acceptate. Să nu uităm că vine perioada sărbătorilor şi cantităţile vor creşte”, a afirmat Peter Ferenc, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CJ Mureş a precizat că a primit asigurări de la companie că problema gunoiului din Târgu Mureş şi din comunele din zona 2 va fi rezolvată într-o săptămână.

Până atunci, a spus Peter Ferenc, activitatea firmei de colectare a deşeurilor este monitorizată în permanenţă de către personalul ADI Ecolect, din 4 noiembrie fiind întocmite 9 procese-verbale pe baza cărora compania de colectare a deşeurilor va fi sancţionată.

Sursa: g4media.ro / Foto: caracter informativ