A fost panică într-o localitate din județul Mureș, unde un urs de câteva sute de kilograme a intrat prin gospodării chiar în mijlocul zilei.

Animalul, probabil pornit în căutare de hrană, a escaladat garduri și a făcut stricăciuni. Oamenii au sunat la 112 și s-au baricadat în locuințe. Din fericire, ursul s-a retras în pădure fără a face victime.

Ursul de aproape 300 de kilograme a apărut pe străzile din Ghindari, județul Mureș. Spre disperarea localnicilor, animalul care hoinărea pe ulițe a rupt mai multe porți și garduri.

Localnic: „Eram la bucătărie să mâncăm cu copii. Ursul a intrat în grădină. În viața mea nu am văzut așa ceva. Copiii s-au speriat că nici azi noapte nu au dormit”.

Localnic: „A mers pe strada cealaltă sus, în capătul satului. Copiii au fost înăuntru în casă. Cățelul a lătrat tare. Era la 200-300 și ceva de kilograme”.

Localnic: „De lângă pădure a venit. A sărit două garduri, a dărâmat gardurile și a sărit în șanț”.

Oamenii speriați au sunat la 112 și au început să facă zgomote puternice pentru a-l îndepărta de gospodării.

Vass Imre, primar comuna Ghindari: „Ursul a fost alungat, oamenii au strigat. Acuma noi credem că nu prea mai are ce să mănânce în pădure și de aia intră în gospodării. Este posibil să se întoarcă”.

Specialiștii spun că este perioada când animalele se pregătesc pentru iarnă.

Autoritățile monitorizează zona, astfel încât dacă reapare animalul să poată fi alungat de polițiști și jandarmi. În acest an doar în județul Mureș au fost trimise 106 mesaje de Ro-Alert care avertizau că urșii au coborât în zone locuite.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video