Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 10-14 noiembrie 2022, în localităţile Brâncoveneşti şi Ţigmandru, din judeţul Mureş transmite Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Grupul ţintă îl constituie femeile între 24-64 de ani care sunt invitate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Caravana se va afla azi de la ora 14,00 în curtea Primăriei Brâncoveneşti, iar la Ţigmandru în data de 14 noiembrie, începând cu ora 09.00 pe terenul de fotbal din localitate.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate, iar înscrierile se pot face la medicii de familie.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se desfăşoară în cadrul proiectului “Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Foto: caracter informativ