Tinerii aflaţi în grija statului, care au împlinit 18 ani, vor primi lunar 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doar dacă merg la școală sau muncesc.

„Concret, este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă”, a afirmat Gabriela Firea într-un mesaj postat pe Facebook.

Totodată, persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei de copil.

Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare.

Foto: caracter informativ