Ministerul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat marți, 1 noiembrie, lansarea programului ”Prima conectare”.

Prin acest program, populația cu venituri mici va fi sprijinită să se branșeze la rețelele de apă și canalizare. Programul ”Prima conectare” face parte din investițiile și reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei.

”Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de AFM. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare existente. Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Potrivit ministrului Mediului, de marți, operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată.

Potrivit Ordinului ministrului Mediului, valoarea maximă eligibilă este de cel mult 1.900 euro/gospodărie și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Prima rundă de atragere de fonduri are loc în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie.

Foto: caracter informativ