Un proiect de lege prin care sălile de jocuri de noroc vor ține evidența, electronic, a celor care intră în aceste locații a fost adoptat luni de Camera Deputaților. Actul normativ a fost inițiat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

De asemenea, se vor întocmi baze de date cu persoanele autoexcluse şi indezirabile.

Proiectul se referă la completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Potrivit proiectului, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”.

Proiectul a obținut vot final în Camera Deputaților.

Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a fost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 219 voturi ”pentru”, 1 vot ”împotrivă” şi 10 abţineri.

Sursa: alba24.ro / Foto: caracter informativ