O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de Conf. Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, au realizat, săptămâna trecută, o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat, iar starea pacientului este bună, informează spitalul într-un comunicat.

De altfel, această intervenţie a fost doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în acest weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Au fost în total 8 cazuri, pacienţii fiind aduşi inclusiv din Miercurea Ciuc sau Braşov, cu degete tăiate de drujbă, muşcături de câine sau arsuri la nivelul feţei şi toracelui.

Echipa de specialişti în chirurgie plastică din cadrul SCJU Tg.Mureş rezolvă urgenţele din cele patru judeţe arondate -Mureş, Harghita, Alba, Sibiu.

Foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş