Polițiștii mureșeni au depistat în municipiul Târgu Mureș un bărbat bănuit de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, în mod repetat.

În fapt, la data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 03.36, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani care conducea un autoturism pe raza municipiului Târgu Mureș, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză pe numele șoferului, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, fiindu-i reținut permisul de conducere până la soluționarea cauzei.

Ulterior, în jurul orei 06.05, cel în cauză a fost din nou depistat pe raza localității Târgu Mureș având o alcoolemie 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 9.40, bărbatul în vârstă de 42 de ani, a fost a 3-a oară depistat având o alcoolemie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” și “conducerea unui vehicul pe drumurile fără permis de conducere”.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

Sursa: IPJ Mureș / Foto: caracter informativ