Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Mureș, a fost reținut de polițiștii sibieni, fiind bănuit că ar fi furat un cal de rasă din curtea unui sibian din Copșa Mică. Armăsarul, rasa sânge rece polonez, costă aproximativ 6.000 de euro.

La data de 27 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de săvârșirea furtului unui cal rasă sânge rece polonez, în valoare de aproximativ 6.000 euro.

În fapt, la data de 23 septembrie, un bărbat din Copșa Mică a sesizat în scris faptul că în cursul nopții de 22/23 septembrie, persoane necunoscute au pătruns în curtea imobilului său și i-au sustras din grajdul locuinței un cal rasa sânge rece polonez și un căpăstru de piele.

,,În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică, la data de 26 septembrie, a fost identificat un bărbat în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Mureș, bănuit de săvârșirea acestei fapte. În cadrul anchetei, la domiciliul bărbatului a fost găsit și astfel, recuperat și predat proprietarului calul furat.

La data de 27 septembrie, în urma probatoriului administrat și audierii bărbatului, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș” spune Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: caracter informativ