Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Miercurea Nirajului – Postul de Poliție Păsăreni au reținut, la data de 11 septembrie, un bărbat de 29 de ani, care a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Mureș.

„În fapt, la data 11 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Miercurea Nirajului au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns în curtea sa din localitatea Corunca.

În urma cercetărilor desfășurate a fost identificat și, ulterior, depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Bărbatul a fost condus la audieri, în sarcina acestuia stabilindu-se că la data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 17.40, prin escaladarea gardului imobilului, bănuitul ar fi pătruns în curtea locuinței, încercând să pătrundă ulterior în imobil.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că bărbatul, la data de 19 august a.c., ar fi pătruns și într-un imobil situat pe raza localității Păsăreni, de unde ar fi sustras 2 telefoane mobile și suma de 140 de lei, acesta fiind reținut pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvărșirea infracțiunii de “furt”.

Ulterior s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, 19 august a.c., bărbatul ar mai fi pătruns într-o locuință de pe raza localității Corunca, de unde ar fi sustras suma de 1600 de lei.

În urma probatoriului administrat, la data de 12 septembrie a.c., magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Miercurea Nirajului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Foto: caracter informativ