Contesa Claudia Rhedey s-a născut într-un castel din Mureş, iar unul dintre copiii ei a intrat în Familia Regală Britanică prin căsătorie. Castelul Rhedey, din Sângeorgiu de Pădure, monument istoric din secolul al XVIII-lea, a devenit muzeu din 2019.

Strămoaşa familiei regale a Marii Britanii s-a născut în 1812, la Sângeorgiu de Pădure. A fost unicul copil supravieţuitor din cei trei ai Contelui Rhedey Laszlo şi ai Baronesei Inczedy Agnes, care au locuit în castelul din Transilvania.

La 17 ani se îmbolnăvește și o duc la Viena, unde medicii îi recomandă plimbări călare.

„În timpul unei plimbări calare a observat un bărbat interesant, așa scrie și în jurnalul ei, pe numele lui Alexander von Württemberg, care a vrăjit-o pentru totdeauna!”, a explicat Gaspar Peter, ghid turistic la Castelul Rhedey, scrie PressHub.

Ducele Alexander de Württemberg era nepotul Regelui Frederic I al Regatului Wurttemberg. Fiul lor, Francisc Wurttemberg (Franz Paul Karl Ludwig Alexander Herzog von Teck) s-a căsătorit cu prinţesa Mary Adelaide, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II.

Nepoata Claudiei Rhedey rezultată din urma acestei căsătorii, Mary Prinzessin von Teck, s-a căsătorit cu George al V-lea, nepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi bunicul Elisabetei a II-a, care, în 1910, a ajuns regele Angliei.

Fiul lor, cunoscut sub numele de George al VI-lea, prinţul moştenitor, s-a căsătorit cu o prinţesă din Grecia, Marina (Lady Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon care a trăit între anii 1900 şi 2002), cu care au avut o fiică, Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii, care a decedat pe 8 septembrie 2022.

Citește mai mult AICI.

Sursa: presshub.ro / Foto: caracter informativ