Atacul a fost dat în toiul nopții, iar animalul a ucis zeci de oi.

De frică, sătenii nici nu mai îndrăznesc să iasă din case după ce se întunecă. Mai mult, recent, un alt urs a încercat să intre și într-o locuință. Oamenii au reușit să îl gonească înainte să se întâmple o nenorocire.

O familie din localitatea Gurghiu și-a dat seama abia în zori ce pagube a făcut sălbăticiunea în timpul nopții. Oile erau adăpostite într-un saivan construit din cărămidă și închis cu ușă, dar și geamuri din termopan. Ursul înfometat a smuls un perete din loc, a rupt geamurile și a făcut un adevărat măcel. 41 de animale au fost omorâte, iar 15 sunt rănite.

Soția ciobanului: „Când am venit azi dimineață, erau cum vedeți dumneavoastră, celelalte au ieșit afară. Nu ni se pare normal să se întâmple așa ceva în jurul caselor. Până și ciobanii se tem să umble cu oile”.

Oamenii sunt revoltați și le este teamă, mai ales că atacurile, susțin ei, se repetă tot mai des.

Cioban: „A intrat ursul în saivan a treia oară și a omorât acum 41 de bucăți. Sâmbătă 4, și săptămâna trecută, 19. De două ori l-am văzut, un urs mare și o ursoaică. A fost și la vecini, am sunat la 112, au venit jandarmii. Până au venit ei, a mers ursul”.

Miron Mîndru, responsabilul unui fond forestier: „În această perioadă, urșii caută aceste locuri, pentru că se hrănesc cu fructe și culturi. Există exemplare care încep să atace animalele. Din observațiile făcute pe teren, este vorba de un exemplar tânăr de urs, de trei, patru ani”.

Autoritățile pot interveni doar în cazul în care sunt anunțate cât mai aproape de momentul atacului. Abia atunci o comisie formată din specialiști poate decide soarta animalului.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video