Publicaţia Recorder a postat pe Facebook imagini dezolante din laboratorul de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Potrivit reprezentanţilor publicaţiei, imaginile au fost primite de la un pacient care se tratează aici de mai mulți ani.

„Mi-e groază să văd că în fiecare an e din ce în ce mai rău”, a precizat persoana care a trimis imaginile, potrivit sursei citate.

Într-un răspuns pentru Recorder, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș admite că imaginile sunt din baza de tratament a laboratorului de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde au loc proceduri de tracţiuni vertebrale şi proceduri de hidrokinetoterapie.

Mai mult, reprezentanţii spitalului susţin că în perioada 1 ianuarie – 16 august 2022 în acea bază de tratament sau efectuat 5 proceduri de tracţiuni vertebrale şi 39 de proceduri de hidrokinetoterapie pentru pacienţi cu boli cronice internaţi în Clinica de Reumatologie.

Conducerea spitalului mai spune că ultima renovare a bazei de tratament a avut loc în urmă cu 13 ani, iar de atunci laboratorul nu a mai fost renovat din „lipsa fondurilor”, dar că ar urma să intre în reparaţii anul acesta.

Sursa / Foto: Facebook Recorder