Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat ieri că este foarte posibil ca în luna octombrie România să intre în posesia vaccinului anti-COVID-19 adaptat tulpinilor care circulă în prezent.

El a adăugat că, în paralel cu doza a patra de vaccin anti-COVID, se va administra şi vaccinul antigripal categoriile la risc, persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidităţi şi femei gravide.

Întrebat dacă masca ar putea deveni obligatorie în spaţiile publice, Rafila a menţionat: “Ministerul Sănătăţii nu are această abilitate, nu ne găsim într-o situaţie prin care să putem impune acest lucru, dar mai ales, având în vedere că este un sezon foarte cald în acest an, cred că conformarea voluntară este mai importantă decât obligativitatea”.

Ministerul Sănătății recomandă utilizarea în continuare a măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei care sunt considerate măsuri de bun simţ.

Aproape 4.000 de persoane infectate cu coronavirus sunt azi spitalizate, iar numărul celor aflate la Terapie Intensivă este în jur de 300.

Din totalul pacienților internați, 550 sunt copii. În ultimele 24 de ore au fost raportate 41 de decese în rândul pacienților cu COVID. De la începutul pandemiei peste 66.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

Foto: caracter informativ