Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat luni, 1 august, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând din aceeași zi vizitele se sistează ”având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.”

”Se admit vizitele doar în cazuri excepționale, cum ar fi cazul în care aparținătorul ar urma să plece în altă localitate sau țară pentru o perioadă lungă de timp, sau în cazul în care pacientul ar fi în stare gravă (vizită a unei singure persoane cu echipament adecvat/ salon). În aceste situații se va efectua vizita cu acordul medicului șef sectie/ medic curant sau medic de gardă, după caz.

Acordul se va obține telefonic de la poarta unității, de către personalul medical care asigură triajul pacienților/ aparținătorilor.

Măsurile sunt menite să prevină eventuale focare infecțioase și să protejăm atât personalul cât și pacienții noștri, cei dragi dumneavoastră. Vom reveni cu noutăți în funcție de situația epidemiologică”, se menționează în comunicat.

La Spitalul Sighișoara sunt internați pe secții 13 pacienți confirmați Covid și 5 pacienți în ATI.
Prezentări în cadrul compartimentului CPU ca suspecți – 60 persoane, zilnic, care se confirmă sau se infirmă în urma testării, iar la Centrul de evaluare pacienți zilnic sunt confirmate minim 3 cazuri.

Foto: caracter informativ