UPDATE: Incredibil, dar adevărat! La câteva ore de la publicarea materialului de mai jos, acești “Dorei” care conduc din păcate Mureșul, au considerat să remedieze problema semnalată prin înlocuirea OSB-ului putred cu niște uși obosite. Nici vorbă de înlăturarea pericolului, dimpotrivă, ei nefăcând altceva decât să încarce structura, deja instabilă, cu greutate și mai mare. Bravo, băieți! Ce siguranță în construcții, ce normative… doar e tarlaua lor și fac ce vor! Priviți și vă minunați…

ȘTIRE INIȚIALĂ: De foarte mult timp, pe strada Mihai Eminescu din Târgu Mureș, la nr. 29, există o clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare. Problema este cu atât mai gravă, cu cât vorbim de cele mai importante structuri de conducere din județul Mureș, ca fiind implicate – Consiliul Județean Mureș în calitate de proprietar, Cercul Militar Mureș în calitate de chiriaș și de Primăria Municipiului Târgu Mureș în calitate de administrator al trotuarului și nu numai -, dar care nu au avut capacitatea să rezolve problema nici până acum.

Pe scurt, în urmă cu câțiva ani, de pe clădire au început să cadă bucăți de tencuială. Deoarece proprietarul clădirii nu a avut capacitatea să procedeze la reparația acesteia, a ales o soluție de avarie, ce părea temporară, anume de a monta o structură de lemn, acoperită cu plăci de OSB, pentru a feri pietonii de iminentele accidente. Din păcate, structura “temporară” a rămas acolo ani de zile. A prins chiar și renovarea străzii și a trotuarelor care s-a realizat în 2019, moment la care au și îngropat în asfalt bârnele de susținere a structurii.

Gravitatea momentului, constă în faptul că structura instalată atunci pentru protecția pietonilor, a devenit acum chiar principalul pericol pentru pietoni, aceasta aflându-se într-un stadiu avansat de degradare. Chiar zilele trecute au început să se desprindă plăci imense de OSB care au căzut direct pe trotuar, iar altele stau să cadă în orice moment. Doar o minune a făcut să nu asistăm la o tragedie! Cuvintele care descriu bătaia de joc din partea celor implicați, sunt de prisos, însă imaginile cu realitatea, publicate la finalul materialului, sunt mai mult decât grăitoare.

Alo, Ferenc Peter, Zoltan Soos & Co, Armata… se aude la voi! Chiar nu gândește niciunul!? Așteptați să se întâmple o nenorocire pentru a lua măsuri!? Pe lângă pericolul evident, vă puteți imagina vreunul dintre voi că un contribuabil persoană fizică și-ar fi permis o asemenea “lucrare” pe domeniul public, menținută ani de zile fără autorizație!? Lăsând la o parte incapacitatea voastră de administrare, cu care ne-am lămurit până peste cap, vă solicităm remedierea de urgență a situației și publicarea de îndată (nu nepărat la noi, e suficient în presa mureșeană pe care o plătiți constant din banii contribuabililor) a documentelor legale care au justificat această construcție pe domeniul public, deși suntem siguri că nu dețineti așa ceva, ea fiind ilegală, cel mai probabil!

Iată imaginile din iulie 2022…

Iată imagini cu structura în 2018…

MS / Foto cop: colaj