László Csaba, actor al Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Național „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, a fost distins cu Premiul pentru „Cel mai bun rol secundar”- (Zita Szilveszter), din spectacolul „Grand Hotel Pasărea Retro”, textul şi regia Radu Afrim, în cadrul Galei Uniter care a avut loc luni, 4 iulie, la Bistriţa.

„Dedic acest premiu colegilor mei, atât celor din staff-ul tehnic, cât şi celor din cel artistic”, a declarat László Csaba în momentul înmânării trofeului.

Totodată, Fehér Balázs Benő, nominalizat la Premiul pentru „Cea mai bună regie” pentru spectacolul „Iarba roşie” după Boris Vian, producţie a Companiei „Tompa Miklós”, a câştigat „Pariul Publicului” în cadrul Galei Uniter.

Oana Hodade, absolventă a Universității de Arte din Târgu-Mureș în 2008, specializarea Actorie, și proaspătă absolventă a masteratului de Regie, la clasa prof. univ. dr. habil. Cristian Theodor Popescu din cadrul aceleiași universități, a primit Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului”-„Scene din viața familiei Stuck“.

Foto: colaj