Un medic rezident din Turda a fost arestat pentru agresiune sexuală asupra unui băiat în vârstă de 12 ani. Tânărul medic a terminat facultatea anul trecut, iar agresiunea ar fi avut loc într-o comunitate cu copii săraci din Iernut.

Părinţilor mai multor copii din comunitatea respectivă li s-a părut ciudat că cei mici au început să aibă bani sau să îşi cumpere diverse lucruri de care ei nu ştiau. Aşa au aflat că în cartierul lor, în care locuiesc doar familii sărace mergea frecvent un bărbat care aborda băieţi cu vârste de maxim 13-14 ani pe care mai apoi îi ducea cu maşina în parcarea retrasă a unui supermarket.

Unul dintre părinţi a reuşit să facă o fotografie maşinii şi a dat poza poliţiei. Pe baza numărului de înmatriculare, poliţiştii au reuşit să afle că este vorba despre un bărbat de 25 de ani din Turda, absolvent de medicină. Oamenii legii îl suspectează pe acesta că îi plătea pe minori cu sume între 15 şi 60 de lei, pentru diverse favoruri sexuale.

Bărbatul este cercetat acum pentru agresiune sexuală împotriva unui minor, dar şi pentru ultraj contra bunelor moravuri, pentru că faptele se petreceau pe domeniul public. A fost arestat pentru 30 de zile, dar bărbatul a contestat decizia însă aceasta a fost respinsă de judecători.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Iernut, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, efectuează cercetări, față de un tânăr, de 25 de ani, din Turda, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală”, a precizat IPJ Mureș.

Tânărul turdean de 25 de ani a fost reținut de organele legii, iar apoi a primit arestare preventivă pentru 30 de zile, începând cu data de 11 iunie 2022, conform unei decizii a Judecătoriei Luduș.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, şi raportat la art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală coroborat cu art. 202 alin. 1 şi alin. 3 Cod Procedură Penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PH, cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 375 alin. 1 C.pen. şi unei infracţiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c (persoană vătămată L.Marian de 12 ani) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă 30 zile, începând cu data de 11.06.2022 şi până la data de 10.07.2022, inclusiv.”, a decis Judecătoria Luduș, în Dosarul 1768/251/2022.

Sursa: observatornews.ro / Foto: caracter informativ