Proiectul se află în faza schimbării rețelei de gaz, iar acest lucru implică închiderea unor porțiuni de carosabil și determină blocaje în trafic.

Acesta este și motivul pentru care Asociația Transportatorilor Rutieri Mureș a trimis o solicitare Primăriei Tg. Mureș, cerând ca lucrările să fie făcute noaptea.

Reprezentantul Asociației, Gheorghe Borz:
“În primul rând, nu știm de ce nu se lucrează la înlocuirea conductelor noaptea, cum se fac în țările civilizate. La noi încep lucrările dimineața la 7.00 și se termină seara la 18.00, exact când merg oamenii la și de la serviciu acasă, iar peste zi să fie o circulație cât de cât normală. Combustibilii au ajuns la un tarif exorbitant, stând în trafic se arde o grămadă de motorină și benzină, nu mai vorbim de poluare în perioada zilei, când stau sute de mașini în coloană, la intrarea în oraș. Dacă nu se rezolvă să se lucreze noaptea, de ce nu deviem circulația, temporat măcar, să facem un sens unic pe strada Recoltei cu str Dezrobirii? Sau se pot găsi alte soluții alternative, pentru a fluidiza cât de cât circulația, pentru că înțeleg că această lucrare va dura mai mult de un an.”

Ce a declarat, în replică, primarul Tg. Mureșului, citește AICI.

Sursa: radiomures.ro / Foto: caracter informativ