Fenomenul de migrație spre periferii se întâlnește, de altfel, în toate marile orașe din țară. Pe una dintre cele mai aglomerate artere de circulație, cea dinspre Unirii și Podul Mureș traficul s-a dublat, cel puțin în ultimii ani.

Dacă în urmă cu 5 ani, un locuitor din Voiniceni pleca de acasă după ora 7 dimineața și ajungea în centrul orașului în 20 minute, acum petrece în trafic de trei ori mai mult timp. Și consumul de combustibil pentru transportul cu mașina personală s-a dublat.

Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán: “Nu avem date exacte (privind fenomenul de migrație), știm doar datele privind mașinile care vin în fiecare dimineață spre Târgu Mureș dintre aceste comune limitrofe. Numai în zona Sâncrai, Ceuaș și Sântana sunt în jur de 10.000 de mașini care vin spre Târgu Mureș, mai ales când este și perioada de școală. În celelalte zone, Corunca, Livezeni, Cristești, încă se face studiul de trafic.”

Primăria Târgu Mureș are în plan dezvoltarea benzilor dedicate transportului în comun și achiziția a încă 50 de autobuze noi, anul acesta.

Citeşte mai mult AICI.

Sursa: radiomures.ro / Foto: caracter informativ