O femeie dintr-o comună din județul Mureș a fost împușcată, din greșeală, de un adolescent care trăgea cu arma în păsări.

Băiatul în vârstă de 16 ani avea armă de tir sportiv de la tatăl lui, care la rândul lui o deținea ilegal.

Femeia mergea cu o căruţă, pe drumul principal al localităţii Filitelnic.

Aceasta spune că a auzit o împuşcătură, apoi a simţit o durere puternică, la piciorul drept. S-a speriat şi a sunat imediat la 112.

“În fapt, la data de 10 iunie a.c., în jurul orei 13.44, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie, în vârstă de 40 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla cu un utilaj hipo, pe raza localității Filitelnic, la un moment dat, ar fi auzit o împușcatură, ulterior, la scurt timp, simțind o durere la nivelul membrului inferior drept, identificând o alice în pantalon”.

Polițiștii au venit să cerceteze situația în care s-a produs evenimentul.

Polițiștii au găsit arma, dar și o cutie întreagă de muniție. Tatăl adolescentului a recunoscut că deține arma de mai mult timp.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, precum și tânărul de 16 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În vederea susținerii probatoriului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat, în vederea confiscării, arma de tir sportiv, precum și o cutie cu muniția aferentă acesteia.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, “contrabandă calificată”, “uz de armă”, “braconaj” și “vătămare corporală din culpă” , potrivit unui comunicat.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ