Direcția de Sănătate Publică a dispus analiza probelor recoltate în 15.05.2022 din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic la nivelul surselor de apă din Târgu Mureș, a informat miercuri, 8 iunie, Biroul de presă al Municipiului Târgu Mureș.

“• Pentru izvoarele situate pe străzile Moldovei, Predeal şi Secuilor Martiri parametrii bacteriologici şi fizico-chimici se încadrează în valorile prevăzute de normele legale, urmând ca în aceste locuri să se monteze tăbliţe avertizoare care vor conţine mesajul „APA ESTE BUNĂ DE BĂUT”.

• Pentru izvoarele situate pe străzile Budiului, Constantin Romanu Vivu, Bulevardul 1848 şi Calea Sighişoarei, parametrii bacteriologici nu se încadrează în valorile prevăzute de normativele legale. Nu în ultimul rând, pentru izvorul situat pe strada Mestecănişului parametrii fizico-chimici nu se încadrează, de asemenea, în valorile prevăzute de lege, instalându-se astfel tăbliţe avertizoare cu mesajele: „APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT”, respectiv „APA NU ESTE BUNĂ DE FOLOSIT PENTRU SUGARI ŞI COPIII MICI”. ”

Foto: caracter informativ