Satul Ideciu de Jos din județul Mureș stă pe un masiv de sare, iar în zonă sunt numeroase izvoare care alimentează cu apă şi nămol mineral bazinele.

Feier Lucian Lăurean, primar: „Ștrandul, în unele documente, existența lui atestă din 1903, în alte documente am găsit undeva 1915, mai multe înscrisuri, în jurul ștrandului sunt mai multe izvoare de apă sărată Calitățile apei și a nămolului recomandă această stațiune”.

Primăria a făcut amenajări de milioane de euro în ultimii 7 ani. În fiecare sezon, mii de turiști vin aici, mulți pentru tratament.

Turistă: „Îmi place că e aproape de Târgu Mureș, e apă bună. E aerul curat, e o atmosferă plăcută, apa sărată ne face bine.”

„E foarte bună, curată, s-a mai modernizat apa e sărată și face bine la organism”, spune altcineva.

Carmen Cociș, proprietar pensiune: „Chiar avem și din Canada, chiar ieri m-au sunat că ar mai dori să vină la noi, le-a plăcut foarte mult, cadrul natural, cadrul simplu, așa în natură, nu foarte foarte aglomerat, am avut și din Israel și din Franța”.

În localitate sunt şi spații de cazare, însă mai puțin de 100. O înnoptare la pensiune costă cu aproape 30% mai mult față de anul trecut, aşa ca o cameră poate fi închiriată cu 140 de lei. Iar un bilet la ștrand este 20 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ