Pensionarii din sistemul public de pensii și cei din sistemul militar, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei pe lună, se vor bucura de un bonus unic de 700 de lei. Banii vor intra în cont sau vor fi dați în mână odată cu pensia pe luna iulie. Ca referință, măsura face parte din al doilea pachet de măsuri sociale integrate în programul ”Sprijin pentru România”, ce a fost anunțat de guvern acum câteva zile. Nu mai puțin de 3,3 milioane de pensionari se încadrează pentru recepția ajutorului de mai sus.

În ceea ce privește mecanismul de calcul pentru cei 2000 de lei menționați mai sus, se iau în calcul banii din pensii (cele plătite în iulie), cele lunare din indemnizația socială pentru pensionari și cele din salariile sau asimilate salariilor raportate în declarația 112 (privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate).

În final, banii vor intra luna viitoare odată cu pensia pentru toți românii care se încadrează în condițiile de mai sus. Nu trebuie să urmeze nimeni nicio procedură, să completeze vreun formular.

Foto: caracter informativ