Administratorii Parcului Național Munții Rodnei anunță că au înflorit narcisele din poiana de pe Valea Vinului situată pe versantul de est al muntelui Saca. Deoarece zona atrage numeroși turiști, a fost amenajat un traseu tematic având ca simbol „un omuleț portocaliu”.

Parcul Național este administrat de Romsilva, iar angajații companiei au făcut toate pregătirile necesare: au marcat traseul turistic și au conceput un set de sfaturi pentru turiștii care vor să admire „covorul” uriaș de narcise.

Cei din administrația parcului estimează că narcisele vor fi înflorite pentru încă maximum o săptămână.

Potrivit specialiștilor, narcisele înfloresc în perioada mai-iunie în rezervația care se întinde pe o suprafață de 8 hectare. Practic, poiana se transformă într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară. De aceea, turiștii sunt rugați să nu rupă florile.

„Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet”, este mesajul reprezentanților Romsilva.

Sursa: Facebook Regia Nationala a Padurilor – Romsilva