Un cioban din Mureş a fost amendat după ce a tăiat urechile câinilor pe care îi deţinea la stână. Pentru fapta sa, bărbatul are acum dosar penal.

Descoperire făcută de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor și cei ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma unui control de rutină, care s-a desfăşurat duminică la o stână din localitatea Mica, judeţul Mureş.

Controlul a vizat prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere regimului cinegetic şi a legislaţiei privind protecţia animalelor, însă ce au descoperit acolo, a fost un şoc chiar şi pentru oamenii legii – toţi câinii de la stână aveau urechile tăiate.

Acţiunea s-a desfăşurat la o stână din localitatea Mica, aparţinând unui bărbat, de 49 de ani, din Ungheni, unde s-a constatat că exemplarele canine deţinute de acesta ar fi prezentat urechi cupate, conform IPJ Mureș.

În urma descoperirii făcute de poliţişti, ciobanul a fost amendat cu 3.500 de lei, iar poliţiştii au întocmit pe numele lui dosar penal pentru „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative”.

Foto: caracter informativ