Conform programului stabilit, curățenia generală de primăvară a luat sfârșit în data de 10 mai, dar mari cantități clandestine de deșeuri încep să reapară.

Reprezentanții Sylevy Salubriserv fac astfel un apel către târgumureșeni:

Miercuri 11 mai 2022 – Apel ! Stimați cetățeni ai municipiului Tîrgu Mureș, mulțumim pentru sprijinul arătat în adunarea deșeurile în cadraul Curățeniei Generale de Primăvară. Așa cum v-am informat și ați văzut în documentarea zilnică foto a campaniei, cantitățile de deșeuri ridicate și neutralizate au fost URIAȘE.

Conform programului stabilit de Primărie, Curățenia Generală de Primăvară a luat sfârșit în municipiul nostru, iar de acum încolo, orice ridicare de deșeuri se poate face DOAR !!! EXCLUSIV !!! pe bază de COMANDĂ !!! eliberată de Primăria Tîrgu Mureș. Fără COMANDĂ NU AVEM VOIE să ridicăm și să transportăm aceste deșeuri voluminoase, periculoase, biodegradabile. Cu toate acestea, imediat după trecerea echipelor de muncitori s-a observat că grămezile CLANDESTINE de deșeuri voluminoase, periculoase, biodegradabile, din construcții, încep să REAPARĂ! Facem pe această cale un APEL către cetățeni ca imediat ce observă astfel de grămezi CLANDESTINE de deșeuri să anunțe inspectorii Primăriei ADP – Administrația Domeniului Public – în legătură cu locația și cantitățile de deșeuri din aceste puncte de depozitare CLANDESTINE.

Mai mult, au început să apară firme sau echipe independente de muncitori care prestează prin cartiere lucrări de construcții/reparații/izolări și care NU își transportă deșeurile, aruncând tot ce rămâne în urma lor la ghenele de gunoi ale cetățenilor, ghene destinate exclusiv deșeurilor menajere. Reamintim că orice amestecare cu deșeurile menajere sau depozitare/abandonare a deșeurilor din CONSTRUCȚII – moloz, cărămidă, spărturi ceramice – este ILEGALĂ, acestea trebuind a fi neutralizate de către cetățenii și firmele care le-au produs prin apelarea la serviciile unor firme specializate!

Toate aceste situații ILEGALE vă rugăm să le anunțați către inspectorii Primăriei ADP – Administrația Domeniului Public. Este considerat punct CLANDESTIN orice deșeu care NU este depozitat la un punct amenajat special pentru acest scop sau este depozitat la un punct NEAGREAT de Asociația de Proprietari și Primăria Tîrgu Mureș.

Zilnic informăm cetățenii despre cum verificăm și acționăm pe întreaga rază a orașului. Sylevy Salubriserv face curățenie în municipiu. În fiecare zi publicăm imagini despre felul în care lăsăm ariile/zonele de colectare a deșeurilor menajere. Faptul că în scurt timp de la curățare ele sunt murdărite din nou, NU mai este vina noastră. Dincolo de aceste aspecte, NOI ne facem DATORIA și curățăm, așa cum se vede și în fotografii, zonele de colectare a deșeurilor menajere. Colectăm, ridicăm, transportăm gunoiul. Un oraș se păstrează curat doar dacă se implică și cetățenii. Toate acțiunile noastre sunt documentate foto și GPS.”

Sursa / Foto: Facebook Sylevy Salubriserv