Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat vineri Programul local Rabla, prin care cei care vor preda mașini mai vechi de 10 ani vor primi o bonificație.

”Astfel, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice cu domiciliul / sediul în Târgu Mureș, care se înscriu în program sunt eligibili pentru o subvenție de 3.000 de lei dacă își asumă să nu cumpere un autoturism mai vechi de 5 ani în următorii 3 ani.
În acest an urmează să alocăm 1,5 milioane de lei pentru lansarea programului vizând astfel decongestionarea traficului în oraș cu cel puțin cinci sute de autoturisme vechi” – a spus primarul Soós Zoltán pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Mediului, consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri Programul local Rabla, după modelul din Sfântu Gheorghe, pornit în anul 2021.

„Vrem să extindem aceste programe în toate localitățile din țară. Ministerul Mediului, în colaborare cu administrațiile locale, pregătește deja lansarea unui nou program național pentru stimularea eliminării rablelor”, a anunțat Tánczos Barna.

Acesta spune că în bugetul Administrației Fondului pentru Mediu este alocată în acest sens o sumă de 600 de milioane de lei pentru următorii trei ani.

MS / Foto: caracter informativ