A fost nevoie de timp pentru ca lucrarea de construire a centurii ocolitoare a Sighișoarei să fie atribuită cuiva. Dar, în sfârșit, a câștigat cine trebuie: o firmă a fraților Ciocan din Caracal, cunoscută în mediile de specialitate drept „Teldrum de Olt”, în asociere cu o firmă al cărei obiect de activitate e curățenia clădirilor.

Celor două li s-au alăturat ILCI Insaar Sanayi VE Ticaret A.Ș. și SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, valoarea ofertei depuse ridicându-se la 257.772.291,56 lei, fără TVA.

Asocierea Clean Prest Activ și T Dancor Romconstruct este extrem de interesantă. În primul rând, cele două firme sunt înregistrate la aceeași adresă din București, pe strada Nicolae Teclu.

Clean Prest Activ este o societate comercială cu răspundere limitată, al cărei obiect de activitate este curățenia clădirilor, scrie Investigatoria.

Revenind la lucrarea nou câștigată, menționăm că durata de execuție a centurii Sighișoarei este de 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție), iar perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni. Pentru această lucrare DRDP Brașov a primit în total 8 oferte. Drumul ce urmează a fi construit va avea o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.

Ca atare, vorbim despre o sarcină destul de complicată, pe care, însă, suntem siguri că o va putea rezolva cu brio compania de curățenie în parteneriat cu firma care a produs ani la rând bani pentru PSD-ul din Caracal.

Citește mai mult AICI.

Sursa: investigatoria.ro / Foto: caracter informativ