O învățătoare din Târgu Mureș care obișnuia să jignească și să umilească elevi a fost înregistrată, iar acestea au ajuns la jurnaliștii de la Edupedu.

Ce se aude pe înregistrările primite de Edupedu.ro de la părintele care a depus sesizările și dovezile audio la instituțiile competente:

„Ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip, ce-i în capul tău, creier nu este nici într-un caz, nici într-un caz”.

„2 împărțit la 8! Tu, deșteaptă care ești! 2 împărțit la 8!? Așa se află jumătatea lui 8?! Le împarți pe 2 la 8, tu, tu, minte îngustă! Minte îngustă!”

„Ce-i cu capul tău, măi, (…) ce-i în capul ăla al tău, varză că învățătură nu-i, varză! Nu știu ce e în capul ăla al tău că minte nu ai deloc”.

„Mulțumită câtorva specimene de colegi care nu se străduiesc să învețe, dar sunt campioni la prostii și la bârfe și la povești, dar la învățat ferescă sfântul!”

“Mai mulți părinți ne-au trimis mesaje pe adresa redacție@edupedu.ro despre abuzurile suferite de copiii lor în clasa învățătoarei Mariana Alexa de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș, după ce Edupedu.ro a publicat înregistrările audio de la clasă, în care se aude cum învățătoarea îi umilește pe copii folosind expresii ca „ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip”, „minte îngustă!”, „specimene de colegi”, „unul mai bătut în cap ca altul”, „la școală specială pentru ăștia care nu învață”. Unii dintre părinți ne-au povestit cum și-au retras din clasă copiii, când au observat că li se schimbă comportamentul și manifestă reacții specifice de stres extrem: fac pe ei noaptea în pat, plâng, se retrag în sine, devin brusc necomunicativi, refuză să plece la școală, se autosabotează pentru a fi dați afară din școală sau imită comportamentul agresiv al învățătoarei” – spun jurnaliștii de la Edupedu.

Citiți întreg materialul AICI.

Sursa: edupedu.ro / Foto: caracter informativ